Sæt trivsel på skemaet!

Mere end 130.000 børn er tilmeldt Min skole – Min ven 2017

min skole – min ven

Vi har i samarbejde med Red Barnet udviklet trivselsmaterialet Min skole – Min ven. Det henvender sig til alle elever og lærere fra 0. til 10. klasse og indeholder cases og øvelser, der får eleverne til selv at tage aktivt del i trivselsarbejdet.

Min skole – Min ven blev lanceret i foråret 2016 i forbindelse med Skolernes Trivselsdag – en national mærkedag for trivsel i skolen. Her arbejdede hele 536 skoler og mere end 85.000 elever med vores projekt. I år er antallet af tilmeldte allerede steget til over 130.000 elever. Trivselsmaterialet kan naturligvis benyttes på alle tider af året, når man vil sætte ekstra fokus på klassens eller skolens trivsel, og det kan frit downloades herunder.

interview med skoleelever

materiale og tilmelding

Min skole – Min ven 2017 er en opdatering af materialet fra 2016. Det nye materiale adskiller sig ved at være inddelt i de tre grundtrin og er opdateret med nye cases, der afspejler de nye udfordringer og problemstillinger som børn og unge står med i dag. Det gælder eksempelvis brugen af sociale medier.

Materialet ligger klar den 15. februar og består af tre sæt undervisningsmaterialer:

0.-3. Klasse 4.-6. klasse 7.-10. klasse

Materialet kan afvikles på 1-2 moduler af 90 minutter, men indeholder også stof nok til et længere forløb. Når I tilmelder jer, får I tilsendt materialer, som I kan bruge på dagen.
I kan stadig nå at melde jeres skole til Trivselsdagen 2017! Så modtager I nyheder om arrangementet pr. mail.
Det er dog desværre ikke muligt at få tilsendt plakater og wall sticker ved tilmelding efter den 6. februar. Plakaten kan dog downloades og printes her fra siden.
Du finder materialerne til Min skole - Min ven 2017 længere nede på siden.
 

Fill out my online form.

Red Barnet ambassadør og komiker Nikolaj Stokholm har taget en snak med Jon og Naja fra Red Barnets anti-mobbe-team. Det er der kommet 5 små, vigtige film ud af – som både elever, lærere og forældre kan lære noget af. Se med her.

Til fagpersoner

Til forældrene

Indskolingen

Mellemtrin

Udskoling

Plakat, trivsels-ID og trivselstræ

Arbejdet afsluttes med, at klassen i fællesskab udfylder en plakat med trivselsbud, som de er blevet enige om undervejs. Plakaten hænges i klassen og vil efterfølgende være let at referere til og tale ud fra, så større konflikter kan tages i opløbet. De yngste elever skal ligeledes udfylde et personligt trivsels-ID, som er en miniudgave af plakaten.

Endelig får hver skole et trivselstræ (flere træer, hvis mange klasser er tilmeldt). Træet, der er en wallsticker, opklæbes et centralt sted på skolen, og på dets blade skriver eleverne masser af positive ord og trivselsbud – igen for at synliggøre og minde om, at her er alles trivsel et fælles ansvar.

Download her

Klik på de enkelte elementer for at downloade (højreklik: Gem link som).

Bemærk: Trivselstræet (wallsticker) kan vi kun sende ud til jer i forbindelse med Skolernes Trivselsdag første fredag i marts. Er I interesserede i dette, så udfyld tilmeldingsskemaet.


Fælles - alle trin
Spørgsmål og svar om mobning
Plakat
Blade til wall sticker – rød, blå, turkis
Forældrebrev
Følgebrev til plakater og wall sticker

Indskoling
Undervisningsvejledning til indskolingen
Cases og spørgsmål til indskolingen
Emojis (smileys)

Mellemtrin
Undervisningsvejledning til mellemtrinnet
Cases og spørgsmål til mellemtrinnet
Trivsels-ID
Video: Fødselsdagen
Video: Den nye elev i klassen

Udskoling
Undervisningsvejledning til udskolingen
Cases og spørgsmål til udskolingen
Trivsels-ID
Video: Jeg vil helst bare være alene