Antivirus er et stykke software som aktivt søger efter vira, malware og andet skidt på din computer, smartphone og andre enheder.

Antivirus på din telefon, phablet og tablet

Det er de færreste af os, der har antivirus på vores smartphone, phablet eller tablet, og det er endnu færre, der overhovedet bekymrer sig om det. Tal viser, at der kun er installeret antivirus, eller anden sikkerhedssoftware, på 5% af alle smartphones og tablets.

Det gør antivirus med sin software:

·         Antivirusprogrammet registrerer en bestemt signatur fra virusset, og blokerer for denne.

·         Opfanger spam, så du ikke ser det.

·         Beskytter mod spyware, phising og malware – disse stjæler enten data eller ødelægger dit device.

Bør du have antivirus på din smartphone?

Der findes ikke noget generelt svar på dette spørgsmål, men et kort svar vil være: måske. Generelt kan du sige, at der er tale om en form for rettidig omhu mht. om du skal installere antivirus eller ej.

Flere eksperter mener, at der ikke er grund til alvorlig bekymring lige nu, og slet ikke hvis du bruger en arbejdstelefon – hvis du har en arbejdstelefon frarådes det ligefrem, at du installerer antivirus på den, da det potentielt kan gøre langt mere skade end eventuelle vira.

Antivirus på mobiltelefoner i fremtiden

Hackere har stadig mest fokus på computere, men vi er midt i en overgang fra computere til håndholdte devices, og alle eksperter er enige om, at vi kan forvente større og mere målrettede angreb mod mobiltelefoner, phablets og tablets i fremtiden.

De mange ubeskyttede devices udgør et potentielt nemt mål for hackere, og efterhånden som vi går mere og mere over til smartphones og tablets, vil disse blive mere og mere interessante for hackere – og dermed nødvendiggøre brugen af antivirus.