En e-mail (elektronisk post) er post, som du sender elektronisk via internettet, og e-mail er ældre end internettet. En e-mailadresse består af et brugernavn og et servernavn, som sat sammen giver dig din e-mailadresse, og du kan også læse og sende e-mails på din smartphone.

Hvad er en e-mail?

E-mail – eller ePost - betyder elektronisk post, og det er helt simpelt post via internettet, hvor du kan betragte internettet som postbuddet og dit mailprogram i din browser som din postkasse, og e-mailen stammer faktisk fra før internettet blev opfundet, hvor du dengang kun kunne sende beskeder til hinanden på den samme computer.

En typisk e-mail består af følgende felter:

·         Fra

·         Til

·         Emne

·         Indhold

Hvad er en e-mailadresse?

En e-mailadresse kan sammenlignes med en fysisk adresse i Danmark, den består af et brugernavn, og et servernavn adskilt af et ”@”, og kan sættes sammen på følgende måde:

·         Brugernavnet (din adresse) – Andekæret12

·         Et snabela – @

·         Servernavn (bynavn og land) – Andeby.dk

·         Sat sammen giver det e-mailadressen: Andekæret12@andeby.dk

Ovenstående er blot et eksempel, og du kan selv frit vælge, hvad brugernavnet skal være, så længe det ikke allerede er brugt og overholder gældende retningslinjer, mens servernavnet afhænger af hvilket mailprogram, du bruger til at oprette e-mailadressen – der findes utallige mailprogrammer, og de fleste smartphones har et mailprogram præ-installeret, når du køber den.

Kan jeg bruge e-mail på min telefon?

Du kan sende e-mails fra de fleste nye telefoner enten via browseren eller det medfølgende mailprogram – nogle mailprogram-apps har de mest almindelige mailprogrammer samlet i samme app på smartphonen.

Det kan godt være lidt kompliceret at sætte telefonen op til at kunne modtage mails, men det er forskelligt fra producent til producent. Du skal bruge en adgangskode (også kaldet PIN-kode) sammen med din e-mail-adresse, hvis du vil kunne se og sende mails fra din mobil.