LED står for Light Emitting Diode, og der er rigtig mange fordele ved LED pærer i skærme til smartphones og tablets. Selve lyskilden er en lille diode, der omsætter strøm til lys. 

Hvad er LED?

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode. Teknologien bag LED-teknikken kaldes for elektroluminescens. På mere almindeligt dansk betyder det, at det er halvleder komponenter, der udsender lys i en retning – en diode omsætter strøm til lys.

I begyndelsen kunne LED lys kun lyse i gul, grøn og rød – det er først, da der er en forsker, der laver en blå LED farve, at det muligt at lave den hvide diode, som vi kender fra blandt andet smartphones og tablets i dag.

Nogle af fordelene ved LED pærer:

·         Fylder meget lidt.

·         Er utrolig energibesparende.

·         Større lysstyrke end andre traditionelle pærer.

·         Længere levealder.

·         Mere miljøvenlig.

·         Tænder øjeblikkeligt.

En LED pære kan blive meget lille, og det er derfor, at den er særdeles velegnet til at lave skærme af, da LED-skærme i så fald kan blive meget tynde. En typisk LED-skærm kan også levere en mere varieret baggrundsbelysning – du får altså en bedre kontrast i billedet samt mørkere sorte farver.

Smartphones med (O)LED-skærme

De fleste nye mobiler og smartphones fra Samsung har OLED-skærme, såkaldte AMOLED-skærme, og det har haft en signifikant betydning, da OLED – Organic Light Emitting Diode – kan give dig mere fyldige farver og højere kontraster på en skærm, samtidig med at teknologien også har en langt højere opløsning.

en OLED-skærm har hver enkel pixel sin egen bagbelysning. Her adskiller den sig fra blandt andet plasmaskærme, der kræver bagbelysning fra en ekstern kilde, da pixel i denne teknologi ikke selv producerer bagbelysning.