• Levering: 1-2 hverdage
  • Forsikring 6 mdr. 0 kr.
  • 14 dages fri returret
  • Få Podimo Podcast til 0 kr. - vi gi'r!
  • Levering: 1-2 hverdage
  • Forsikring 6 mdr. 0 kr.
  • 14 dages fri returret
  • Få Podimo Podcast til 0 kr. - vi gi'r!

iPhone 12 & iPhone 12 Pro

Nyheden fra Apple i 2020 var iPhone 12, som kom i fire forskellige modeller: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. 

Filtrer

iPhone 12 og iPhone 12 Pro

iPhone 12 landede i 2020, og serien byder på mange nye, smarte funktioner. Faktisk er der ikke kun tale om en enkelt telefon, iPhone 12 kan nemlig fås i fire forskellige modeller: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max. Der er derfor noget for enhver smag og noget i enhver prisklasse.

Uanset hvilken model du er interesseret i, så er alle modeller klar til den lynhurtige 5G-hastighed. Og alle modeller leveres med kraftfuld ydeevne takket været A14 Bionic chippen. Hertil får du en ny Super Retina XDR-skærm med OLED og en fire gange bedre beskyttelse med Ceramic Shield, hvis du taber din telefon.

Alle modeller er udstyret med Nat-tilstand på alle kameraer, så du kan tage skarpe billeder i svagt lys. Og som altid får du den nye iPhone 12 med det nyeste styresystem iOS 14.

iPhone 12: Alle de vigtigste funktioner

Vil du vide mere om hvilke smarte funktioner iPhone 12 har at byde på? Så læs videre herunder, hvor du får en uddybning af, hvad den kan.

Bliv klar til en lynhurtig forbindelse med 5G. Nu kan du få glæde af det nye 5G-netværk, hvor du kan downloade og streame film på farten i højere kvalitet. Eller du kan FaceTime i HD via mobilnetværk. Med den såkaldte Smart Data-funktion kan din iPhone 12 selv skifte fra 5G-hastigheder til LTE, når det er nødvendigt, for at spare batteri.

 

Kameraet i iPhone 12 og iPhone 12 mini har 12 MP og bruger et dobbeltkamera-system, så du får et kamera til vidvinkel og ultravidvinkel. iPhone 12 Pro og Pro Max har tre kameraer til vidvinkel, ultravidvinkel og et telekamera.

Apple har introduceret en Nat-tilstand for alle modeller, så du kan tage klare billeder i svagt lys uden at bruge blitz. Vidvinkelkameraet opfanger nemlig 27% mere lys, så du kan nemt tage flotte billeder i dagslys og i måneskin. Nat-tilstand virker både på front- og bagkameraerne.

Smart HDR 3 fremhæver detaljerne på dine billeder, samtidig med at funktionen genkender både ansigter og omgivelser og justerer skarphed, farve og tonen på billedet. Derudover får du også glæde af en forbedret portræt-funktion, der slører baggrunden, så dit motiv er i fuldt fokus.

Med iPhone 12 introducerer Apple også videooptagelse med Dolby Vision kendt fra filmindustrien. Det betyder, at du får 10-bit videooptagelse, og at du nu kan optage i 4K. Og Nat-tilstand fungerer naturligvis også, når du optager video. Så find din indre filminstruktør frem og film i knivskarp kvalitet.

Designet til iPhone 12 har været inspireret fra de tidligere modeller, hvor hjørnerne er mere kantede end runde. Apple har firedoblet beskyttelsen af iPhone 12, hvis du taber din telefon takket være det såkaldte Ceramic Shield, som er det stærkeste materiale til en smartphone til dato. Derudover er iPhone 12 vandafvisende ned til seks meter og op til 30 minutter.

iPhone 12 og iPhone 12 fås i fem flotte farver, nemlig sort, hvid, rød, grøn og blå. iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max fås i fire andre farver, nemlig sølv, grafitgrå, guld og stillehavsblå.

Super Retina XDR-skærm er navnet på skærmen, og OLED-skærmen går fra kant til kant. Dermed får du et kontrastforhold på 2.000.000:1. Du kan nemt se forskellen - perfekt til dine billeder og videoer.>7p>

Alle disse funktioner kan kun lade sig gøre takket være den kraftfulde A14 Bionic chip, som på daværende tidspunkt (2020) var den hurtigste chip i en smartphone. Du er derfor sikret en effektiv ydeevne, og en lang batteritid for alle iPhone 12-modeller.

Få overblik over de nye iPhone 12-modeller

Med lanceringen af fire iPhones på samme tid kan det være svært at holde overblikket over, hvad de enkelte modeller formår. Det hjælper vi med herunder. Vi adskiller modellerne og sammenligner iPhone 12 med iPhone 12 mini samt iPhone 12 Pro med iPhone 12 Pro Max.

Ved både iPhone 12 og iPhone 12 mini får du en forside med Ceramic Shield, en glasbagside, et lækkert design i aluminium og fem farver at vælge imellem. Den væsentligste forskel på iPhone 12 og iPhone 12 mini er størrelsen og vægten. iPhone 12 har målene 146,7 x 71,5 x 7,4 mm og vejer 162 g. Ved iPhone 12 mini er målene 131,5 x 64,2 x 7,4 mm og vejer 133 g. iPhone 12 mini er dermed den mindste telefon med 5G.

iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max har begge en forside med Ceramic Shield, en mat glasbagside med struktur og et design i rustfrit stål. iPhone 12 Pro har målene 146,7 x 71,5 x 7,4 mm og vejer 187 g. - de samme mål som iPhone 12. iPhone 12 Pro Max har målene 160,8 x 78,1 x 7,4 mm og vejer 226 g.

Alle fire iPhone 12-modeller har Super Retina XDR-skærmen med OLED, så det er selve skærmens størrelse, der er den største forskel på modellerne.

En tydeligere forskel er gældende ved kameraerne på Pro-modellerne, som har tre kameraer i forhold til iPhone 12 og iPhone 12 mini, som bruger to kameraer. Der er dog også forskel på iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max, hvor kameraet til ultravidvinkel er det samme, mens de to andre kameraer til vidvinkel og tele er forbedret ved Pro Max.

Hertil kommer den såkaldte LiDAR-teknologi, der kun er tilgængelig til de to Pro-modeller, som kan lave en digital model af et rum og kan bruges til Augmented Reality. LiDAR bruges også til at tage portrætter i Nat-tilstand.

I forhold til batteritiden har iPhone 12 mini batteri til 15 timers videoafspilning, mens iPhone 12 og iPhone 12 Pro kan afspille op til 17 timer. iPhone 12 Pro Max har den længste batteritid med afspilning op til 20 timer. Alle modeller understøtter trådløs opladning.

Så meget lagerplads har du brug for

Det er altid rart at vide, at du bare kan downloade alle de apps, som du har brug for uden at tænke på, om der er plads på din telefon. Hvis du ikke ved, hvor meget lagerplads du har brug for til din nye iPhone 12, så læs videre her.

iPhone 12 og iPhone 12 mini fås med 64 GB, 128 GB og 256 GB. iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max fås med 128 GB, 256 GB og 512 GB. Du får dermed mere lagerplads på de to Pro-modeller.

For at bruge 1 GB skal du tage 200 billeder og med en video i høj opløsning på 10 minutter bruger du 5 GB. Og du har også god plads til din musik, for 1 minuts lyd er det samme som 1 MB. Det betyder, at du skal bruge 1000 minutters musik på 1 GB.

Dit valg af lagerplads til iPhone 12 afhænger naturligvis af dit forbrug, men på alle iPhone 12-modellerne har du god plads. Hertil har du tilmed mulighed for at uploade alle dine billeder og film til iCloud, hvorfra du kan tilgå disse på hvilket som helst Apple-produkt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken iPhone 12 er den bedste for mig?

Har du set dig varm på iPhone 12-serien, men er du i tvivl om, hvilken du skal vælge? Alle fire modeller har samme processor og samme chip. Det vil sige, at du får samme mængde kræfter, uanset hvilken du vælger. Hvis du går efter den iPhone 12 med det bedste kamera, skal du vælge iPhone 12 Pro Max. Der er meget lidt forskel på billederne fra Pro og Pro Max, men går du op i de mindste detaljer, er det Pro Max, du skal vælge.

Er der stor forskel på iPhone 12 og iPhone 12 Pro?

Nej og ja. Der er forskel, men det er ikke umiddelbart til at se. Begge iPhone 12-modeller er nemlig lige store, og de har samme skærmopløsning. Dog har iPhone 12 mere avancerede farver i skærmen, hvilket gør en forskel. Chip og processor er de samme. iPhone 12 Pro er udstyret med et triplekamera, hvor iPhone 12 derimod har et dobbelkamera. Dermed sidder der et stærkere kamera i iPhone 12 Pro.

Medfølger en oplader til iPhone 12-serien?

Der medfølger ikke en oplader til iPhone 12 og resten af serien. Dog følger der et Lightning til USB-C kabel med. Apple vurderer, at så mange mennesker efterhånden har en USB-adapter, og derfor vil de - for at skåne miljøet - ikke give folk en med. Derfor skal du bruge din nuværende iPhone eller USB-adapter til at lade din iPhone 12 op med.

Er du på udkig efter andre iPhones?

Se hele vores udvalg af Apple iPhones her:

Alle iPhones