Super AMOLED er en skærm teknologi med et højt antal Pixels Per Inch (PPI) og høj farvegengivelse, som primært bliver brugt i smartphones og fjernsynsskærme.

Hvad er AMOLED, Super AMOLED, og AMOLED Plus, og hvordan gør det min skærm bedre?

AMOLED står for Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode, og er en teknologi, som bliver brugt i skærme på blandt andet smartphones og fjernsynsskærme, og en AMOLED-skærm giver en høj opløsning, et højt antal Pixels Per Inch (PPI) og høj farvegengivelse.

Hvad er AMOLED og Super AMOLED

AMOLED står for Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode, og er en teknologi, som bliver brugt i skærme på blandt andet mange smartphones og fjernsynsskærme, og teknologien fungerer ved, at dioderne i skærmen udsender lys i farverne rød, grøn og blå, så de tilsammen giver alle regnbuens farver.

Farverne kommer faktisk fra sub-pixels, som er tre pixels inde i hver enkel pixel i hver sin farve – grøn, blå og rød. Teknologien betyder, at en AMOLED-skærm har et lavere strømforbrug, ingen skærmrefleks, høj farvegengivelse, et højt antal PPI og at de kan bøje og være tæt på gennemsigtige allerede den dag i dag. Super AMOLED er helt simpelt næste generation af AMOLED-skærme, men fungerer på samme måde.

Hvordan virker en Super AMOLED Plus-skærm?

En Super AMOLED Plus-skærm fungerer egentlig på stort set samme måde som en standard AMOLED-skærm, men den har en anden pixel-opbygning, og det betyder, at du får 50 % flere sub-pixels, og dermed en meget bedre farvegengivelse og lysstyrke.

Forskellen på AMOLED og LCD

LCD-skærme fungerer ved at lade lys passere gennem krystaller, og herefter videre igennem en enten rød, grøn eller blå plastikfilm, som giver lyset farve, hvor en OLED-skærm selv udsender lys gennem et særligt stykke plastik (OLED dioderne), når der sendes en elektrisk spænding igennem den.  Det har den betydning, at en AMOLED skærm ikke behøver bagbelysning, som en smartphone med LCD-skærm, og kan derfor laves tyndere.