Samsung Galaxy A-Serien

Modellerne i Galaxy A-serien er en slags lillebrødre i forhold til Galaxy S-serien og er prisvenlige smartphones. De byder dog alle på flot design, god performance og fine funktioner.

Er du på udkig efter en prisvenlig smartphone, der stadig lever op til alle de krav, en moderne mobilbruger har til sin smartphone, er Galaxy A-serien måske det rette valg for dig. Seriens modeller som Galaxy A3, Galaxy A5 og den nye Galaxy A8 giver dig virkeligt noget for pengene.

Let og elegant design

Galaxy A-modellerne minder med deres metaldesign en del om Galaxy Alpha rent udseendemæssigt. De er alle designet fuldt ud i aluminium med undtagelse af fronten, som naturligvis består af glas, der er beskyttet af Gorilla Glass 4. På grund af den større skærm på A5 er den en tand større end A3 i længde og bredde, men den er til gengæld en smule tyndere med sine 6,7 mm. i forhold til A3’s 6,9 m.m. A3 og A5 er begge virkelig letvægtsmobiler, da de kun vejer henholdsvis 110 og 123 gram.

Super AMOLED-skærme

Både Galaxy A3 og A5 har Samsungs velkendte Super AMOLED-skærmteknologi, hvorfor lysstyrke, farvegengivelse og betragtningsvinkler er betydeligt bedre, end hvad man kan forvente af smartphones i denne prisklasse. A5 har en 5” stor skærm med en opløsning på 1280 x 720 pixels, mens A3 er lidt mindre med en 4,5” skærm med en opløsning på 960 x 540, og selvom skærmene altså ikke helt er på højde med eksempelvis det, man finder i Galaxy S6, er kvaliteten stadig virkelig god.

Udmærkede kameraer

Kameraet i A5 er stort set identisk med det 13 MP-kamera, der sidder i Galaxy S4, og tager flotte, skarpe billeder, mens A3 er udstyret med et 8 MP-kamera, der også er i stand til at levere billeder af udmærket kvalitet. Begge modeller har et 5 MP frontkamera et par smarte funktioner, så det er muligt at tage fine selfies. Kameraets brugerflade minder i høj grad om det, vi kender fra andre Samsung smartphones, om end der er et par funktioner færre end i de absolutte topmodeller.

Fin ydeevne

Både A3 og A5 får power fra Qualcomm’s Snapdragon 410, der en 1,2 GHz Quad-core processor, som giver rigeligt med performance til at almindelig dagligdagsanvendelse, så du kan køre de fleste programmer og udføre de mest gængse opgaver. Batterierne er forholdsvis holdbare og sikrer batteritid til at komme igennem en hel arbejdsdag ved normalt brug.

Samsung har for nylig offentliggjort, at Galaxy A8, som vil blive Samsungs tyndeste smartphone nogensinde med en tykkelse på blot 5,9 m.m., er på vej og kommer i handlen inden længe. Hold øje med rygter og nyheder for at få alt det seneste om Galaxy A8 og andre smartphones i Galaxy A-serien.