Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5 er netop blevet offentliggjort, og efterfølgeren til den populære Galaxy Note 4-phablet fortsætter, hvor forgængeren slap.

Galaxy Note 5 byder på en række spændende opdateringer og opgraderinger - både i forhold til ydeevne, kamera og design. 

Skærmene på smartphones er i de seneste år blevet større og større, og de såkaldte phablets, altså smartphones med en skærmstørrelse på mere end 5,3”, er blevet særdeles populære. Samsungs populære Galaxy Note-serie har spillet en vigtig rolle i denne udvikling, og nu har Samsung endnu engang hævet barren for en phablets formåen med det næste medlem af Note-familen, Samsung Galaxy Note 5.

Designet

Designet i Galaxy Note 5 er i høj grad i stil med det metaldesign, vi så i Galaxy S6. Det består af en aluminiumsramme med glas på bagsiden, en form for ”pop-out”-funktion øverst til S pen – en mekanisme, der på smarteste vis skubber den ud via stemmekontrol eller bevægelseskontrol. Galaxy Note 5 er tyndere end sin forgænger, da den blot er 7.9 mm i tykkelse, har en meget smal ramme rundt om skærmen og en kampvægt på 171 gram.

Skærmen

Galaxy Note 5 har en 5,7” stor QHD-skærm med en opløsning på 2560 x 1440, hvilket vil giver en pixeltæthed på 518 ppi. Som sædvanlig er Super AMOLED-teknologien taget i brug, hvilket er yderligere med til at sikre en helt uovertruffen billedkvalitet på skærmen, som bliver beskyttet af Gorilla Glass 4.

Processoren og batteriet

Det bliver Samsungs egenudviklede 64-bit Exynos 7420 Octa-Core processor og hele 4GB RAM, der vil levere kræfterne til en af de mest muskuløse smartphones, der nogensinde er produceret, mens styresystemet vil være Android 5.1.1 Lollipop. Et 3000 mAh batteri med både indbygget trådløs opladning og lynhurtig opladning, sørger for, at du kan lade den op fra 0 til 100% på to timer.

Kameraet

Samsung Galaxy Note 5’s kamera ligner på mange måder det, vi kender fra Galaxy S6, hvilket vil sige et 16 MP-kamera på bagsiden og et 5 MP-frontkamera. Dertil har kameraet en forbedret optisk billedstabilisator, en Quick Launch-funktion, så den er klar på et splitsekund, HDR-funktion på begge kameraer og f1,9-linse, som kan indfange langt mere lys end de linser, man normalt ser i smartphones, hvilket sikrer fotos af højeste kvalitet.